Acunpunctuur Utrecht: Acupunctuurpraktijk In 't Springhuys

Acupunctuurpraktijk in Utrecht

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die al duizenden jaren bestaat. Letterlijk betekent het woord de huid doorboren (puncture) met een naald (acu).

Acupunctuur is al geruime tijd de meest gebruikte traditionele behandelmethode ter wereld. De moderne acupunctuur combineert de kunst van de traditionele oosterse geneeskunde  met de wetenschap van de westerse geneeskunde.

De acupuncturist plaatst heel dunne naaldjes op verschillende plaatsen in de huid. Hiermee stimuleert hij bepaalde punten, wat een gunstig effect heeft op de betrokken lichaamsfuncties.

De Wereld GezondheidsOrganisatie (WHO) stelde in 1979 een lijst van klachten en aandoeningen op waarbij acupunctuur effectief bleek te zijn. Sindsdien vond veel meer onderzoek plaats naar de veiligheid en effectiviteit van acupunctuur bij diverse aandoeningen en klachten. Onderzoekers zijn het er over eens dat acupunctuur in handen van een goed geschoolde therapeut veilig is. Eventuele bijwerkingen zijn vrijwel altijd tijdelijk en niet ernstig.


Prakijk centraal gelegen in Utrecht
De acupunctuurpraktijk van Karen Kruithof is gelegen in het centrum van Utrecht, slechts enkele minuten van het centraal station. Zij beschikt hier over meerdere lichte behandelruimtes. Kijk voor meer informatie bij contact.

Contact:
06-19440525


Praktijkadres:

't Springhuys
Springweg 7
3511 VH Utrecht